"Продължаваме промяната" имат амбиции и за местната власт в следващата 2022 г. Това заяви съпредседателят на най-новата партия Кирил Петков в ефира на Дарик Радио.

"Местната власт и промяната в нея е следващата голяма задача. Местната власт е най-близо до хората. Ако искаме хората да усетят промяна местната власт е би било начина, по който те най-бързо ще усетят", заяви Петков

Той даде пример с настоящата кметица на София от ГЕРБ:

"Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста на някой, който има визия и енергия", смята той.

Следващите редовни местни избори на национално ниво обаче се очакват през 2023 г.

По по-належащия въпрос - кабинета - се очаква развитие веднага, след като е готово в писмен вид коалиционното споразумение между ПП, БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България", разясни Петков пред бТВ. Това ще стане най-късно в понеделник, а първа чернова се очаква да бъде готова и пратена на партньорите днес.

Кабинетът пък ще е напълно готов до края на седмицата, обещава кандидат-премиерът. Министрите сами ще избират заместниците си, все още обсъждат различни варианти на нови министерства.

"Никой министър няма да притежава нищо, а ще има задачи за изпълнение и освен това, че няма да бъде спирана проверка на антикорупционната комисия срещу никого", обясни Петков.

"Всяка от политическите сили ще има представител в следващия кабинет и вицепремиер", заяви Петков.