Правителството с премиер Кирил Петков бе избрано със 134 гласа “за” в парламента. 104 бяха “против”. Нямаше “въздържал се”. По същия начин преди това бяха одобрени премиерът и структурата на Министерския съвет. Така след осем месеца вече имаме редовен кабинет. 

Министрите положиха клетва в пленарната зала на Народното събрание и подписаха клетвените листове.

 
По време на дебатите в пленарната зала премиерът даде заявки за 5 на сто икономически ръст, прозрачно и равнопоставено отношение към всички общини, независимо от коя партия е кметът, като призова опозиция внимателно да следи изпълнителната власт за грешки и да ги критикува.
 
 
Асен Василев пък заяви, че управляващата коалиция се обединява от дълбока антикорупционна програма и в името на тази цел партии, които са много различни, са се събрали.
 
От ГЕРБ обвиниха новото правителство, че е създадено от президента Румен Радев, че е ляво-либерално и че разчита на реаншизъм и език на омразата.
 
От ДПС заявиха, че няма да подкрепят кабинета. И изтъкнаха, че той е дежавю, защото и други правителства - на НДСВ, на ГЕРБ - са започнали с обещания за нулева толерантност към корупцията.
 
В първото си изказване като депутат Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта заяви, че е получил заплахи, заради намеренито си да се включи в листите на "Продължаваме промяната".
 
 
Дебатите по избора на новия кабинет бяха проследени от президента и вицепрезидента, главния прокурор, мюфтията и дипломатическия корпус.
 
 
След гласуването премиерът и министрите се отправиха към Министерския съвет, където символично приеха властта от служебното правителство, а по-късно кратки церемонии имаше и в отделните министерства.