Всички се надявахме тайничко да доживеем деня, в който провалили се управляващи ще тръгнат да бягат през глава от България. Обаче, признайте си, че дори и в най-смелите си мечти не сте очаквали да го правят в крадени коли. При толкова крадене явно са забравили какво е да си купиш. Сигурно вече сте чули, че бившият финансов министър Влади Горанов бил спрян в краден джип на Калотина, но вместо да остане за проверка, избягал с мръсна газ обратно към вътрешността.

Да, същият Влади, който толкова я загази, докато управляваше неблагодарната родина, че нямаше даже покрив над главата си, а се наложи да живее при един олигарх. Поне според данъчната си декларация. Олигархът по случайност му бил и кръстник. А може и обратното да е - кръстникът му по случайност да е станал олигарх. И е приютил безвъзмездно кръщелника си в 180 квадрата лукс, просто, защото човек трябва да дели късмета си с другите.

Сега се оказва, че и джипът на Влади не бил баш негов, ама чий е, не знае дори и самият той. Е на това му викам аз: „Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли във финансовото министерство“.

Горкият Влади, нищо си няма! Освен проблеми с прокуратурата и полицията, защото Цацаров едно време започна проверка срещу него за тоя апартамент, но, разбира се, не откри нищо. Сега за джипа не знам как ще приключат нещата, но щом 180 квадрата не са проблем, един мъничък джип, дето я има два квадрата площ, я не, съвсем не ми се вярва да доведе до последствия.

Много хора обаче започнаха да се съмняват, че Влади малко послъгва. Според мен не са прави. Не е малко. 

А веселбата тепърва започва, защото от Дубай се обади и Васил Божков. Дето обвини Влади, че го е рекетирал и е взимал лично парите от него, за да ги носи на Бойко. Та Васко вика на Влади да не бърза толкова да бяга, че първо трябва да даде показания за тоя рекет. Васе, не, че не си прав, ама я ни разкажи пък ти откъде ги пишеш тия работи и как стигна до там? Иначе на Влади мога и аз само да му кажа: „Човече, държавата може и да я изклатиш с пари и да ти се размине, ама с Васко не вярвам да ти се получи. Чувала съм, че е доста злопаметен!“ Та от гранична полиция може и да избягаш, ама от Божков... не знам. 

Другият проблем на Влади е логистичен. На Изток явно не може да бяга, че Васко е там. На юг за такива зулуми там още са по крумовото законодателство и режат ръце, и бият с тояги. На север към матушката да тръгне също не става, че джипът баш в Русия го търсели. А да откраднеш джип на руснак според мен е по-лошо от това да рекетираш Васко.

Остава ти само Запад, правилно се беше запътил на там. Ама то Сърбия Запад ли е, бе, Влади... А и там вече се е установил Цецо Василев, който също има за какво да ти връща. Много ти е сложна ситуацията, признавам и мога само да те посъветвам да бягаш в Банкя. Там си е най-сигурно. Даже на Калотина може да отворят специално гише за колегите на Влади и там направо да ги упътват. За жителите на Банкя може да стан емалко некомфортно, ако ги залеят бежанци от кабинетите на Борисов, ама то не може все да е хубаво. Питат ли какво им е на хората в Дръндар – толкова години бункерът на Доган е там, пък те не се оплакват. Търпят.

Между другото, последната година бе доста неприятна за не малко политици по света. Тръмп загуби изборите, Бойко загуби изборите, Ангела загуби изборите, брекзит опразни магазините... Що ли не се оттеглят всички заедно в Банкя – и Доналд, и Борис, и Анджи, да си празнуват в избата на Бойко, да си пускат лайфове, да си хапват прасенце и да коват планове как да станат грейт агейн агейн.