Автомобилът, с който беше спрян Владислав Горанов, е редовен, а не издирван.

Това обясни в ефира на Нова тв собственикът на фирмата, от която е закупена колата на бившия финансов министър - Атанас Фурнаджиев. 

Както е известно, бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл в граничен пункт "Калотина" с автомобил BMW X7 в посока Сърбия в петък привечер. Но при граничната проверка се оказало, че автомобилът, който управлява, е обявен за издирване.

"Както господин Горанов, така и ние, сме жертви на автомобилната мафия. Колата е закупена от нас от Германия, с ясен произход, платена е по банков път и лизингована на Владислав Горанов", посочи днес Фурнаджиев.

"Единственият начин да разберем дали даден автомобил се издирва е при регистрацията в КАТ. Той е преминал два пъти в КАТ - първо - при регистрацията от нашата компания, а след това при вписването на Горанов като ползвател на талона. При тези две проверки не е установено автомобилът да е издирван. Минал е и митница през Германия", допълни той.

Относно действията на автомобилната мафия Фурнаджиев обясни, че е честа практика да се създават двойници на скъпи коли.

"Ние имаме още два такива случая в момента. Създават се двойници, карат се в съответните държави. Това се прави обикновено за коли над 100 000 лева", каза още собственикът на