В началото имаше опасения, че промяната ще се удави някъде около Крим. Президентът Румен Радев заяви, че Крим е руски, а бъдещият тогава премиер Кирил Петков си замълча. После се уточниха и промяната оцеля.

След това се появиха сериозни опасения, че промяната ще катастрофира нейде из чукарите на Македония.  Новоизбраният премиер Кирил Петков взе да дава двусмислени сигнали по отношение на споровете ни със Скопие за историята. И това бе коригирано, а промяната продължи да продължава.

Напоследък обаче тя е пред нова опасност. Промяната може да бъде затрита тук, в България, от собствените си фенове в социалните мрежи.

Всеки път, когато бившите управляващи говорят публично, те вдигат рейтинга на настоящите управляващи. Но когато феновете на новата власт се активизират в социалните мрежи, този рейтинг отново се спихва.

Преди дни Кирил Петков даде интервю пред Би Би Си. В дописката си за това интервю Клуб Z наблегна не толкова на видимата разлика между настоящия и бившия премиер - тя е  безспорна и много добра за България.

Позволихме си да обърнем внимание на изключителния професионализъм на водещия, на детайлните му познания за България, на точните му и ясни въпроси, на факта, че Петков не е попадал на подобно интервю в родината си.

Изведнъж тази по същество самокритика към българската журналистика бе възприета в социалните мрежи като омаловажаване на прекрасния ни премиер и още по-прекрасното му представяне.

Изведнъж се оказа, че ако си видял в това интервю нещо повече от приятен разговор между западен журналист и западно изглеждащ български политик, ти си враг, манипулатор  и прочие. (Името на предаването всъщност е Hаrd talk).

Не може да се очаква медия, която не е била "мисирка" преди, да стане "мисирка" сега. Напротив - би трябвало медиите, които бяха "мисирки", да престанат да бъдат такива.

Едва ли самият Петков очаква медиите да му бъдат "мисирки". Но очевидно има какво да обяснява на своите собствени фенове относно това как точно продължаваме промяната и какво точно представлява тя.

На феновете на Петков горещо препоръчваме следните два текста.

А на него самия още по-горещо препоръчваме да не забравя, че ласкателите не са добро обкръжение за нито един политик, ако той иска да бъде успешен.