Тежки времена настанаха за Ким Чен Ун. Само допреди седмица той оглавяваше няколко класации на куп – на най-откачения лидер в света, на най-непредвидимия лидер в света, на най-параноичния лидер в света, на най-богатия лидер на най-бедното население в света и още няколко не толкова значителни. И сега какво? Путин го измести с един удар. По-скоро с няколко стотин удара по съседна му Украйна.

В момента живеем във времена, в които само за една седмица ставаме свидетели на това, че смятания за тотално ритнал менчето Ердоган се опитва да вразуми руския си колега. Щом той го смята за неразумен, значи работата наистина е много зле. И в които Лондонград спря парите на руските олигарси, а Германия е на път с кървави сълзи да се откаже от газа им.

Пак в рамките само на няколко дни коронавирусът почти изчезна от новините и съм сигурна, че всички вече плачем горко за времето, в което пандемията ни заливаше отвсякъде. 

Когато си пожелавахме да се спре вече с това, едва ли си го представяхме точно по този начин.

Но за съжаление фактите са факти. Путин атакува Украйна и руски ракети удрят жилищни блокове, детски градини, сгради, а хората нощуват в метрото и мъжете от 16 до 60 са призовани да защитават родината си.

И лошото е, че тяхната съдба може да се окаже и наша във всеки един момент. Поне аз така изтълкувах днешните оправдания на германците, че не изключват Русия от SWIFT. Пазели тази мярка, ако нещата се влошат.

Тоест???

Има накъде още да се влошават?

Значи спешно да се запасим с консерви и вода, приятели. И да измислим спешен план за отбрана. 

Знам, че министърът на отбраната вече планира всичко, казвайки, че си имаме батальон и ще се браним с него. Само дефицитите му ще бъдат попълнени от НАТО. Сигурно всички българи, които са ходили в казармата, доста са се развеселили, чувайки това. То е все едно аз да кажа, че ще участвам в парад с яхти с моята си яхта, а малкото дефицити, които имам, ще ги попълни някой, дето ще ми даде яхта.

Мисля, че много по-добре от нашия батальон ще ни защити епохалната работа на Строителя на магистрали Бойко Борисов. Нахлуват, значи, руските танкове у нас и почват да търсят табели как да стигнат до София. Лошото е, за тях лошо, че идват от Север, тоест ще трябва да ползват автомагистрала „Хемус“. Да, ама нея още я няма. А там, дето я има, още първият танк ще изчегърта плахия слой асфалт, който им се е отпуснал от сърцето. Та понеже и табели много нямаме, и асфалтът е кът, десантът ще отнеме едно седмица-две. А представете си каква плячка представляват тонове железа, затънали в недостроената магистрала. Още първата нощ ще ги разкостим и ще ги продадем за старо желязо. Знам, не звучи много героично, но пък със сигурност е абсолютно ефективно. Освен това, от близката ни история знаем, че като има руско въоръжение за разкостване, се включват всички – и млади, и стари, и бедни, и богати, и накрая печели „Мултигруп“. 

Също така няма да се налага да влагаме средства в пропаганда. Просто ще им пускаме всички изказвания на премиера и военния министър и докато разшифроват какво точно казват, ще спечелим поне още една седмица. 

В крайна сметка с оставащите им танкове и горе-долу в час със ситуацията продължават и стигат до „Люлин“. Щото, за да превземеш София, първо трябва да превземеш „Люлин“. Еми късмет, ребята. По мои прогнози някъде към май вероятно ще можете да излезете от очертанията на квартала, но само, за да поемете по слънчевия път към почти родната ви Варна. Да, там ви чака Костя, но също така плажове, море, кръчми, пелмени и водка, баници и ракия, а лятото тепърва започва. Поне до есента ще сме намерили занимание на ребятата. А дотогова на Путин ще му свършат парите и най-вероятно ще се откаже. Ако не той, олигарсите ще го откажат. Така че ние с Русия ще се справим. Въпросът е тя със себе си да се оправи после.