Колкото по-строги ултиматуми се чуват на преговорите от Русия, толкова по-упорита става съпротивата на народа на Украйна и колкото повече граждани се мобилизират. Това каза в коментар пред журналисти на 8 март съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк, цитиран от украинското онлайн издание "Гордон".

„Володимир Зеленски казва, че преговорите - особено когато една страна, която ясно знае как да защитава своите интереси - са двупосочен път.

Предложения за предложения. И предложенията трябва да бъдат адекватни.

От своя страна руската страна, погрешно оценявайки потенциала му, първоначално направи грешен избор - да поставя ултиматуми. Колкото по-строги ултиматуми звучат от тях, толкова по-упорита е съпротивата на хората. Толкова повече украинците се мобилизират", подчерта Подоляк.

Той добави, че Украйна няма да приема никакви ултиматуми, за каквото и да се отнасят те.

"Наистина имаме зад гърба си десетки милиони украинци. И е малко вероятно десетки милиони руснаци да стоят зад някакви ултиматуми от Москва. Това са само пропагандни митове.

Нашата позиция е проста: преговорите трябва да бъдат реални и адекватни. Колкото по-скоро руската страна се съгласи с това, толкова по-малко загуби ще понесе самата Русия, преди всичко в резултат на тази война“, обобщи съветникът на ръководителя на президентския кабинет.