ЦСКА-София направи изненадващо 0:0 срещу последния "Царско село" като домакин в мач от 23-тия кръг на Първа лига. Така "червените" записаха второ поредно нулево равенство и са на пет точки от лидера "Лудогорец", който е и с мач по-малко - утре приема "Левски".

В началото на мача феновете на "червените" опънаха транспарант, с който отбелязаха 40-годишнината от елиминирането на "Ливърпул" - "О, нещастен Ливърпул, тежък беше жребият за теб... 40 години славен европейски ЦСКА!". 

Мачът бе на 17 март 1982 г., а старши треньорът Стойчо Младенов бе главен герой, той заби и двата гола за триумфа. Миналото обаче бе единственият повод за празнуване днес на ст. "Българска армия". ЦСКА-София се представи доста анемично, създаде само едно чисто голово положение - в добавеното време.

А "Царско село" е твърдо последен, като освен че е със скромен състав и лимитиран бюджет, е и в серия от треньорски смени. Преди дни Стефано Макопи замени свой сънародник - Андреа Сасарини. Днес той "забърка бетон" на "Армията" и това му донесе успех, като по този начин бе сложен край на серия от загуби.

За цялото първо полувреме "червените" отправиха няколко далечни удара, а най-опасното положение за ЦСКА-София бе създадено от... Николай Николаев от "Царско село". Той изби центрирана топка право към вратата на Хадим Ндиае, който реагира отлично и спаси гостите от сигурен автогол.

Второто полувреме започна с две опасности за домакините. В 53-тата минута Томас Лам стреля с глава след центриране от корнер и топката мина покрай гредата, а малко по-късно и Йомов имаше шанс да вкара. Неговият удар обаче бе избит от Ндиае.

Резервата Маурисио Гарсес пък не успя да уцели вратата от много добра позиция, а в 82-ата минута Карло Мухар уцели напречната греда след центриране от ъглов удар.

Бисмарк Чарлс пък пропиля последното и най-чисто положение за ЦСКА-София. Той получи топката на няколко метра пред вратата на "Царско село" в шестата минута на добавеното време, но стреля покрай рамката.