Снощи ЦСКА-София представи тима си за стартиращия в петък нов сезон на Първа лига при 2:0 срещу втородивизионния "Спортист" (Своге). Нито резултатът, още по-малко играта обаче се понравиха на феновете на клуба.

В тон с неособено оптимистичното настроение на "Българска армия" бе изказването на старши треньора Саша Илич след срещата. Той отправи поредно послание към ръководството за нови играчи. Преди дни гомайсторът Жорди Кайседо бе продаден на мексиканския "Тигрес", след като бе казал на управата на ЦСКА-София, че не иска да остане.

"От някои неща съм доволен, а от други - не. Това беше само една контрола, но загубихме твърде много топки. Казах на футболистите, че не трябва така да се случва - рече Илич пред журналисти. - 

Ако продължаваме да играем така, само ще тичаме и няма нищо да правим. Остават ни пет дни до първия мач и се надявам да не повтаряме тези грешки."

По-рано тази година собственикът на клуба Гриша Ганчев заяви в интервю, излъчено от "червените", че твърдо ще се залага на футболисти от школата с мисъл за бъдещето. Някои от тях бяха използвани срещу "Спортист", а и преди това.

Илич обаче изрази съмнение дали това ще донесе успех от гледна точка на печелене на трофеи в близко бъдеще.

"И по-рано казах, че на мен са ми нужни играчи, които правят разлика. Ако не успеем да ги намерим, ще играем с тези футболисти. С младите обаче няма да спечелим трофей. Ще бъде трудно, но се надявам, че ще успеем да доведем определени футболисти", завърши легендата на "Партизан" (Белград).