"Мандалото хлопна за "Има такъв народ". Преговори с "Има такъв народ" няма да водим повече".

Така категорично лидерката на БСП, партията мандатоносител - Корнелия Нинова даде заявка, че нови опити за преговори с формацията на Слави Трифонов няма да има - каквито и извинения и прошки да искат оттам.

"Искам да е ясно - ние провеждаме преговори за правителство, а не курс по психотерапия на Аз-а", посочи Нинова в интервю за предаването "120 минути" по бТВ.

И пак повтори тезата си:

"ГЕРБ и ДПС се изплашиха, че нещата потръгват, и дръпнаха (ИТН, б.р.)".

Нинова чела днешния фейсбук пост на Трифонов, с който той отговаря на интервю на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов със съждения за лицемерието. От ИТН се оплакват, че били възприемани като "втора ръка", били игнорирани. "Това не е вярно", категорична бе Нинова и показа в ефир колко много в поправки в управленската програма, изготвена от "Продължаваме промяната", БСП и ДБ, е направила ИТН, след като й бе предоставена възможност да даде и собствените си идеи.

Тази вечер предстои коалиционен съвет. Със Слави Трифонов Нинова вече нямало да разговаря - нямало какво да си кажат. "Всеки път някой може уж, в кавички, да реши да се обиди за нещо, и да сваля правителството", мотивира се тя.

Лидерката на БСП призова и президента Румен Радев да каже пришпорва ли левицата да върне мандата или не, а не да се крие зад формулировки като "да се спазва конституцията".

Очаквайте подробности