Президентът на САЩ Джо Байдън продължава да се възстановява от заразата с COVID-19, заяви днес личният му лекар Кевин О'Конър, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Той поясни, че пациентът му вече почти няма и леки симптоми на заразата и се оплаква само от леко запушване на носа и от пресипнал глас.

Президентът от четири дни е на лечение с препарата "Паксловид" и се очаква то да приключи тази вечер местно време.

Байдън проведе днес и видеоконферентна среща с журналисти, на която заяви, че може да се обади по телефона тази седмица на китайския президент Си Цзинпин, предаде Франс прес. Той добави, че чака потвърждение от китайска страна за този разговор. Той ще се проведе в момент, в който евентуална визита на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси в Тайван подхранва напрежението между Вашингтон и Пекин. Самият Байдън миналата седмица каза, че тази визита не е добра идея, припомня Франс прес.

Пред журналистите Байдън заяви още, че САЩ няма да преживеят нова рецесия въпреки че данните за растежа, които ще бъдат оповестени тази седмица, показват свиване на икономиката за второ последователно тримесечие.

Относно здравето си президентът увери, че всеки ден се чувства все по-добре, предаде Асошиейтед прес.