"Левски" надигра и победи "Локомотив" (София) с 1:0 в столично дерби от 24-ия кръг на Първа лига. "Сините" пропуснаха да разгромят съперника си на "Герена", това е най-малкото, с което можеха да спечелят.

"Локомотив" има много проблеми с контузени и наказани, това нямаше как да не проличи днес.

"Левски" направи три пропуска още в първите десетина минути, веднъж и гредата спаси юношата на "сините" Александър Любенов. С гола се разминаха Уелтън, Марин Петков, Билал Бари...

В 36-ата минута Илиян Стефанов вкара първия си гол за родния си клуб, откакто се завърна по-рано през зимата. След това той можеше да удвои, а Уелтън не успя пред Любенов още веднъж.

След почивката натискът на "Левски" постепенно се притъпи, но Локо не съумя да постигне повече от изравняване на играта. Не и на резултата, тъй като не създаде нито една чиста възможност. 

В добавеното време Уелтън направи невероятен пропуск на метри от голлинията.

По-рано днес последният в класирането "Царско село" завърши 1:1 с лидера "Лудогорец", след като в предната седмица не позволи да бъде победен и от ЦСКА-София (0:0).

Ремито не промени класирането - "царете" остават последни с 13 точки, а "Лудогорец" е убедителен лидер с 9 т. пред "червените", който утре гостуват на "Ботев" (Пловдив).

"Царско село" поведе в 13-ата минута. Великолепна многоходова акция завърши с центриране в наказателното поле, където Седрик Каломбо свали топката с глава и Лукас Мартинс с левия крак по диагонала не остави шансове на вратаря Пат - 1:0.

"Лудогорец" изравни в 56-ата чрез Оливие Вердон. До края шампионът не показа, че заслужава победата.

"Берое" победи ЦСКА 1948 с 1:0 с гол на Диниел Генов в 68-ата. Гостите играха с човек по-малко от 54-ата заради червен картон на Венцислав Василев.

А вчера "Арда" поднесе изненада, като разгроми "Локомотив" (Пловдив) с 5:1. "Смърфовете" поведоха в резултата, но после бяха разгромени.

Така "Левски" практически си осигури място в топ 6, а и гледа по-нависоко, а Локо и "Берое" ще спорят за шестото място със "Славия" до последно.