„Едва след като имаме свободна и независима прокуратура с ясно понесена отговорност от г-н Борисов, в България ще има не 6, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото ни бъдеще.“

Това се казва в позиция на „Продължаваме промяната“ (ПП), публикувана на официалната им страница във фейсбук, по повод днешна пресконференция на ГЕРБ.

От ПП посочват, че през последните седем месеца Борисов „държеше 59-те си депутати като слуги. Те са положили „всячески усилия да препънат съдебната реформа в България“.

“Хаосът” е г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ да се крият зад депутатски имунитети, докато не им се повдигат обвинения по висящите им производства в прокуратурата", се казва още в позицията на ПП.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов практически покани ПП за коалиция след изборите. По думите му първите две политически сили - поне според социолозите тези две партии, биха могли да съставят мнозинство, което да приеме всички желани реформи.

Той набеляза шест приоритета, които да движат управлението, като коалицията да се концентрирала върху тях. Борисов покани не само ПП, а и всички останали, които мислят в тази посока. Те са нашите партньори, заключи бившият премиер.

Той заяви, че ще настоява да се приеме закон за въвеждане на таван на цените на горивата до 2,70 лв. на литър.

Както и за 100% диверсификация на руското ядрено гориво и руските ядрени мощности. ГЕРБ заявиха също, че са готови да седнат на кръгла маса за „истинска съдебна реформа“.

Сред другите управленски приоритет беше изведен и договорът за втората част на ескадрилата F-16, за да бъде завършена модернизацията на ВВС. От партията настояват и да "спре издевателството с цената на тока".