Свидетелски показания и първоначален преглед на видеозаписите от камери в района на катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която на 5 юли загинаха две млади жени, сочат, че Георги Семерджиев е пътувал сам.

Това съобщава Нова тв, като цитира Софийската градска прокуратура (ПТП-то се разследва там, б.р.).

От обвинението уточняват, че все пак предстои назначената видеотехническа експертиза да изясни окончателно въпроса. Чака се резултат и от автотехническа експертиза, която ще покаже с каква скорост се е движил джипът на Семерджиев.

Самият водач е в ареста все още.

По данни на прокуратурата малко след катастрофата край джипа минават две жени, които не реагират на тежкия инцидент. Все още се установява самоличността им.

Както е известно, нелепата катастрофа, при която отсечена половина от джипа Audi SQ7 уби две момичета, доведе до тежки обвинения в бездействие между прокуратурата и МВР. Държавното обвинение дори образува разследване - един път за "чадър", а втори път - проверка защо година и половина не им е пратена преписка на КАТ, касаеща бившия футболист и изявен "агиткаджия".

Най-честата спекулация досега бе, че със Семерджиев се е возила млада полицайка от Първо РУ. Тя на свой ред написа заплашителен статус след инцидента, че "всички ще си сърбат попарата".