Центърът за градска мобилност (ЦГМ) в София се похвали във фейсбук с най-новата си придобивка - не, не става дума за нов нископодов електрически автобус, а за магнолия - един брой, още не цъфнала.

Дървото е изложено в салона за билети и карти на пл. "Възраждане" и въпреки че не е цъфнало, от общинската фирма призовават клиентите си да вържат мартениците си на него и да си пожелаят нещо.

"Оставете името си, телефон или имейл. А ние сме приготвили специална томбола. Късметлиите ще обявим на 11 април", пишат от ЦГМ, но не казват какви са наградите.

Магнолиите цъфтят от март до юни в зависимост от вида си.

Не е ясно как са почерпили "вдъхновението" да се обзаведат с това дръвче служителите на кметицата Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), но магнолията бе на мода преди около 5 години, когато тогавашният премиер Бойко Борисов дефилира в социалните мрежи със серия от свои снимки с цъфналата си магнолия в двора в Банкя.

Реакциите на клиентите на ЦГМ са смесени, както и пролетните пожелания, които компанията ги призовава да направят.

"Пожелавам си общински паркинги и ако може един лъч на метрото до Студентски град! Благодаря, предварително! Прекрасна инициатива!"

"Пожелавам си градски транспорт на по-чести интервали!"

"Ако ви е удобно, може ли да засадите хубавото дръвче отдясно на дадената ви за ползване сграда, където в момента незаконно паркират автомобили на ЦГМ, които отнемат от зелените пространства? Благодаря."