ДБ е дясна партия, а ПП е центристка. Така бившият финансов министър Асен Василев загатна какъв ще бъде отговорът на партията му на поканата на Христо Иванов за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори. Окончателната позиция на ПП се очаква в понеделник или вторник.

Авторът на "Сатанински строфи" Салман Рушди вече не е на командно дишане и ден след като беше намушкан, може да говори. Дори вече се шегувал, посочи агентът на 75-годишния писател. 

Унгария предизвика международно недоволство сред Запада, след като се превърна в радетел на руския газ и съхраняването на връзките с "Газпром". Днес стана ясно, че Будапеща дори е поръчала допълнителни количества синьо гориво от агресора.

И докато някои се унижават, за да компенсират зависимостта си от руския газ, на други им е доста широко около врата. Петролната компания на Саудитска Арабия - Saudi Aramco обяви в неделя увеличение с 90% на нетните си приходи през второто тримесечие на фискалната 2022 г. спрямо година по-рано до 48,4 милиарда долара. Положителният финансов резултат на компанията се дължи главно на по-високите цени на суровия петрол и по-големите продадени обеми.

И за финал - звездната деветка на "Ювентус" Душан Влахович изпрати специален поздрав... на "Септември" (София). Във видео сърбинът призова играчите на столичния тим да бъдат смели, да вярват в своите качества и най-вече - да слушат неговия приятел и техен играещ помощник-треньор "Божо" (Валери Божинов). "С много работа ще успеете да стигнете до успеха".

Остава само да се надяваме, че повече български спортисти ще се вслушат в призива на 22-годишния талант.