Утре, 16-ти август, "Демократична България" и "Продължаваме промяната" ще подадат документи в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, научи Клуб Z. В крайна сметка - не като предизборна коалиция.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев в крайна сметка не обявиха официално днес отказ от предложението на ДБ за съвместно явяване. Такъв обаче се очаква още от миналата седмица, след като стана ясно, че в ПП се обсъждат листите, а Василев обяви в неделя, че новата формация не е дясна, а центристка.

От "Продължаваме промяната" твърдяха, че очакват голямо социално проучване, преди да вземат решение - но не са обявили резултатите от него публичво до момента. Миналата седмица излезе и проучване на "Маркет Линкс", според което двете формации заедно ще вземат 1,2% по-малко, отколкото поотделно - стойност в рамките на статистическата грешка.

Вече 14 партии и коалиции са подали документи в ЦИК за регистрация на вота, сред които ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ". Утре се очаква да се регистрират БСП и "Възраждане", крайният срок е 17 ч. на 17 август. Срокът за извършване на промени в състава на партии и коалиции изтича в същия час на 27 август.