ФИФА направи промяна на мача на откриването на Световното първенство в Катар, съобщи централата официално.

На 21 ноември начало на надпреварата ще дадат Сенегал и Нидерландия от Група "А", като срещата е от 14:00 ч българско време на стадион "Ал-Тумам" в Доха. 

Традиционно турнира открива домакинът - в случая Катар срещу Еквадор, но този двубой бе преместен за 20 ч същия ден. Тогава има още два, което е прецедент в историята на световните първенства.

ФИФА обяви и пълната програма. Все още има да се разиграят три квоти в континентални (Европа) и междуконтинентални баражи.

От 21 до 30 ноември ще гледаме по четири мача на ден. На 1-2 декември те ще са отново по толкова, като тогава са последните срещи в групите и по традиция сблъсъците от една четворка са по едно и също време.

Осминафиналите започват още на 3-ти, вече по два на ден, така ще приключат на 6 декември. Следват два дни почивка. Четвъртфиналите са на 9-10 декември, а полуфиналите на 13-и. 

Финалът на Мондиала ще се играе на 18 декември на ст. "Лусаил" в едноименния град от 19:00 часа. Мачът за третото място ще бъде ден по-рано на стадион "Халифа" в Ал-Раян също в 19:00 ч.