Дете е загинало при поредната кошмарна катастрофа на единствената ни цяла магистрала - "Тракия". ПТП-то е блокирало 264 км на аутобана в посока Бургас.

Според Нова тв има поне един починал.

Лек автомобил е самокатастрофирал и се е запалил, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за пътен инцидент е подаден малко след 16 часа.

На място са пожарникари и медици, пътни полицаи регулират движението.

От полицията и прокуратурата предположиха по-рано, че автомобилът е катастрофирал заради износени гуми. Той се е въртял по пътното платно известно време, ударил се е в мантинелата, после се е носел успоредно с нея. Не се знае по каква причина колата се е възпламенила. Тя е напълно изгоряла.

Диана Русинова от Европейския център по пътни политики съобщи в профила си във фейсбук, че при катастрофата е загинало и дете. Тя сподели и снимки от инцидента. 

Според бТВ в седемместния автомобил са пътували осем души - 4 възрастни и четири деца. Едното не е успяло да избяга. То е било на 5 г. - дете на водача.

За пътуващите към Бургас се препоръчва използването на обходен маршрут. Трафикът се осъществява от пътен възел "Нова Загора" – Сливен – АМ "Тракия" (по стария път), съобщиха от АПИ. 

Само преди дни служебният вътрешен министър Иван Демерджиев лично се ангажира с 13 различни мерки за подобряване на ужасяващата пътна обстановка. Сред тях са - включване на допълнителни полицейски сили в контрола по пътищата, въвеждане на т.нар. линеен подход, при който патрулки се движат в самия транспортен поток и следят за нарушители, повече контрол в малки населени места за управление на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни и пр., и пр.

Също така преди дни кола с турски граждани загуби контрол, запали се и загинаха жена и момиченцето й. В неделя вечер пък от пътя излетя сръбски автобус, превозващ деца от Слънчев бряг към родината им.