Стойчо Младенов е новият оперативен директор на ЦСКА 1948.

"Доволен и щастлив съм, че ще работя в клуб, в който се събирам с много мои бивши съотборници, с легенди и табели, ако мога така да кажа. Със своя опит ще се опитам да помагам във всяка една сфера. Вярно е, че това е ново за мен и ми трябва време, но ще се справя. Искам да бъда полезен на всички нива, но цялата спортно-техническа власт в отбора ще бъде на Любо Пенев", каза Младенов, който само допреди няколко месеца бе старши треньор на ЦСКА-София.

Той даде първата пресконференция на новия си пост.

При представянето си червената легенда получи от изпълнителния директор Добрин Гьонов фланелка с номер 8. В първите си като футболист на ЦСКА Младенов игра с този номер. С него вкара и двата гола в мача на живота си – победата на ЦСКА над европейския шампион "Ливърпул" с 2:0 през 1982 г.

"Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял, за да преценя къде да отида и с какво да се захвана. Пак казвам, че ще работя заедно с легенди на ЦСКА. Къде да отида? В "Левски" или "Лудогорец" ли? След като ме принудиха да напусна "Българска армия", е нормално да дойда да работя в този клуб", заяви Младенов.

Той призна, че доскоро е разсъждавал, чее ЦСКА 1948 е проект. През последните 3 месеца обаче той се срещнал с много хора в клуба и се запознал с техните цели и амбиции.

"Говори се наляво и надясно, че е заради пари, но това е най-малката заплата, която съм получавал досега като състезател или като треньор. Напълно съм наясно в какъв клуб влизам", каза още новоизпеченвият оперативен директор.

И допълни:

"Знаете, че е прецедент, че съм в един клуб с Любослав Пенев. Ние сме силни характери, прехвърчали са искри. Но ето, че има един клуб, който да ни обедини."

И на него не му било приятно, че има два отбора с името ЦСКА, че феновете и легендите са разделени. Самият той искал единен ЦСКА който ще бъде непобедим. Но не е казвал, че ще има обединение между двата клуба.