Стойчо Младенов изненадващо обяви, че подава оставка като старши треньор на ЦСКА-София. Направи го пред журналисти след победата на тима му срещу "Славия" с 2:0 в първи полуфинал за Купата на България.

Той изтърпяваше наказание, така отново изгледа мача не от скамейката. Днес празнува рожден ден, а в неделя ЦСКА-София играе с "Левски" в Първа лига.

Вчера Стойчо Младенов даде пресконференция, на която обяви, че от декември не си говори със собственика Гриша Ганчев. И че оттогава няма думата по селекцията. Не той е довел на "Българска армия" двете чуждестранни попълнения през зимата, не ги е гледал преди това.

"Искам да заявя, че си подавам оставката. Бих останал само при едно условие. На вчерашната пресконференция бях ясен - ще остана само ако отговарям за селекцията. Разговарял съм с Дани Ганчев. Останах да водя този мач, защото нямаше време да си намерят треньор. Сега имат време да си намерят за мача в неделя. Няма да говоря повече", заяви Стойчо Младенов, напускайки ст. "Славия".

ЦСКА-София би "Славия" в мач със счупени седалки и расизъм

С автогол и гол от дузпа "червените" направиха голяма крачка към финала в турнира, който спечелиха през миналата година. Не е ясно дали са знаели, че Младенов може и да не бъде техен треньор вече. Голмайсторът за 2:0 Иван Турицов изрази изненада. Явно няма да има празници тази вечер.

Двубоят ще се запомни с проявите на фенове на ЦСКА-София, които в средата на второто полувреме започнаха да хвърлят сигнални ракети към терена и да чупят седалки. Потрошиха десетки, а срещата бе прекъсната за десетина минути.

Запалянковци на "Славия" не истанаха длъжни. Още по време на срещата те обиждаха на расистка основа играчи на гостите, направиха го и след двубоя, когато пред сектор "А" на "белия" стадион имаше напрежение.

Колкото до футбола, той бе на ниско равнище. 

Домакините започнаха по-уверено и в десетата минута Радослав Кирилов се възползва от грешка на Амос Юга и върна топката към Мартин Петков, който отблизо стреля слабо и Димитър Евтимов изби топката в ъглов удар.

В 18-ата минута Брадли Мазику центрира в пеналта. Кълбото беше изчистено в Георги Йомов, който шутира, но Светослав Вуцов спаси вратата си от попадение.

Четири минути след това Маурисио Гарсез проби към наказателното поле и центрира към Жорди Кайседо, но Гьоко Зайков, който в опита си да спре нападателя на "червените", прати топката във вратата на "Славия" - 1:0 за ЦСКА-София.

В 32-ата минута Тони Тасев подаде с глава за Мартин Петков, чийто шут мина покрай вратата на гостите.

Втората част започна равностойно, без положения пред двете врати. След точно един час игра Зайков засече с глава центриране от корнер, но ударът му мина над вратата. 

В 70-ата минута влезлият като резерва Кристиян Добрев шутира в наказателното поле, но Евтимов изби. Последваха опити за гол и на Радослав Кирилов и Гьоко Зайков, но отново стражът на "червените" се намеси решително.

Девет минути преди изтичане на редовното време Маурисио Гарсез отблизо не успя да се разпише при центриране и неточност в защитата на "белите".

В 90-ата минута Жорди Кайседо подаде в наказателното поле, Ертан Томбак пресече топката, но игра несръчно, забави се и Федерико Варела чукна топката, а защитникът на "Славия" го фаулира. Главният съдия Никола Попов отсъди дузпа, която беше реализирана от Иван Турицов.

Реваншът на стадион "Българска армия" е следващата седмица. В другия полуфинален двубой в сряда един срещу друг застават "Лудогорец" и "Левски".

Шествие на фенове преди мача на "Славия"

Стотици привърженици на ЦСКА-София се включиха в протестното шествие от сградата на БФС към стадиона на "Славия" преди срещата.

Сборният пункт бе пред базата в "Бояна", където от няколко дни привържениците са организирали палатков лагер и протестират срещу ръководството на БФС.

В 17:30 часа "червените" се отправиха към стадиона, като движението по булевардите "Бъкстон" и "Тодор Каблешков" бе спряно.