24 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в предсрочните парламентарни избори тази есен, съобщи Централната избирателна комисия.

Строителството на завода за електромобили в Ловеч на практика е започнало. Това съобщил пред БТА арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на "Next.e.Go България" и "Аутомотив Клъстер България". Заводът ще бъде разположен на терен до бившия завод "Балкан" в Ловеч, където в миналото се произвеждаха едни от първите автомобили, велосипеди, мотоциклети и самолети в България. Инвестицията бе договорена преди година от тогавашния министър на икономиката Кирил Петков. По думите на арх. Станиславов до края на следващата година трябва да бъде произведена първата серия електромобили.

Авиопревозвачът "Американ еърлайнс" (American Airlines) възнамерява да купи до 20 свръхзвукови самолета, за които е депозирал невъзвръщаем депозит, макар те все още да се в ранен етап на разработване и до първия им полет да има години. 

38-годишен мъж с френско и турско гражданство е задържан, след като опитал да пренесе през границата на страната 104,940 килограма хероин и 90 г хашиш на обща стойност 9 445 050 лева.

Многонационалната бойна група на НАТО в България приключи учението „Платинен лъв-22“, съобщиха от централата на пакта в Брюксел.