Човек и добре да живее, влиза в политиката. И става за резил. В най-добрите традиции на тоталитаризма от XX в. лидерът на "Български възход" Стефан Янев предложи да се създаде политически борд, включващ БПЦ, БАН, бизнеси и синдикати. Пред този болярски съвет бъдещите депутати трябва да поемат ангажимента да напуснат парламента при загуба на доверие.   

И все пак, днес България направи крачка в посока към демокрацията. Или поне към нейната родина. Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с българската национална и транзитна газопреносна мрежа. До започването на преноса по тръбата се чакат още Акт 15 и Акт 16. Очаква се те да се получат в началото на септември и фактическо потичане на синьо гориво да има от първи октомври.

Първи политически сътресения в кабинета "Зеленски" от началото на войната. Президентът е критикуван у дома, тъй като изследване на "Вашингтон пост" доказа, че украинското ръководство е знаело за руските планове за нахлуване още през есента на миналата година. 

Тече, всичко тече. Дори пресъхналият карстов извор, който захранва река Искрецка край Своге, е започнал отново да се пълни с вода. В понеделник водата от реката изчезна без видима причина. Това остави "на сухо" общинския център Своге и няколко села, но и завода за шоколадови изделия на Mondelez, измряха хиляди тонове риба от близките рибарници. В 15 часа днес ВиК съобщи, че изворът вече е с дебит от 70 литра в секунда, при нормален дебит преди катаклизма от 250 л/с. 

Представете си, че сте диктатор на бедна източноевропейска страна от близо 30 години и посещавате завод за производство на местни мотоциклети. Шефът на фабриката обаче неохотно признава, че на практика нито една част по превозните средства не е "местна"  - всички са доставени от Китай. Въпросът е: "Кого ще обвините - себе си като зловреден тумор за обществения прогрес или клетия ви събеседник?" Отговорът на Александър Лукашенко едва ли ще ви изненада, но със сигурност ще ви развесели.