Служебното правителство не само рискува да остави България без сигурни доставки на газ през зимата, но и да я постави отново в зависимост от Кремъл. Това се казва в позиция на ДБ след вчерашното решение на кабинета да вземе само един от седемте танкера с втечнен газ.

Русия отново врътна кранчето на газа по "Северен поток" 1 за поредна техническа проверка. Те напоследък много взеха да зачестяват - последната беше преди около месец.

Ситуацията в Запорожката АЕЦ да бъде проверена от експерти от МААЕ. Подобна договорка дойде след разговора на френския президент Еманюел Макрон с Владимир Путин. Британски и US политици смятат, че при умишлено причинена авария с изтичане на радиация ще се задейства чл. 5 от Договора на НАТО.

Може ли Иран да спаси Русия от унизително поражение във войната ѝ срещу Украйна? Интересен анализ на Мохамед Халаф.

"Аз, понеже телевизия рядко гледам, та явно съм пропуснала раждането и възхода на цяла една нова школа – Банкянската. След Охридската и Търновската с най-голям принос за развитието на България. Та, значи, седят тия говорещи глави в телевизионните студия и викат, образно казано, че дъжд вали..."
 

Още в съботния фейлетон на Лола Монтескьо.