Общинският съветник от "Демократична България" Симеон Ставрев днес официално е внесъл доклад за преименуване на ул. "549" в София на "Милен Цветков".

Предложението е по идея на колегите на Цветков от ТВ1, чийто офис се намира там. Този офис бе и последното работно място на ТВ водещия, преди да бъде убит на пътя преди 2 години.

“Смятам, че тяхното предложение заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата”, казва в мотивите си Ставрев.

В дългогодишната си кариера Милен Цветков е работил в БНТ, Нова ТВ, радио "Експрес", като водещ на сутрешни блокове, новини и няколко различни предавания. Последно бе водещ на "Алтернативата" по ТВ1.

Цветков загина на 19 април 2020 г., след като колата му бе пометена на червен светофар в София. Шофьорът на автомобила, който го блъсна - Кристиан Николов - бе осъден на 9 години затвор на първа инстанция за причиняване на смърт по непредпазливост през март тази година.

Улица „549” се намира в район Подуяне, като е разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга.