Две демонстрации бяха обявени за днес пред президентството. И тази сряда от 18 часа се събра поредният протест #ГAZwithme, подкрепен от "Демократична България". Само няколко дни след като служебният кабинет встъпи в действие, беше организирана първата демонстрация срещу газовата зависимост на България от Русия. В понеделник от правителството практически обявиха, че вървят към възобновяване на преговорите с "Газпром", където придаде нова енергия на протеста тази вечер.


Час по-късно, от 19 часа, започна шествието в подкрепа на Украйна. Началото му отново беше под прозорците на президента Румен Радев, който от началото на войната е против изпращане на оръжия за нападнатата страна. След като се събраха пред президентството, хората се очакваше да преминат по булевардите "Княгиня Мария Луиза" и „Александър Стамболийски“, за да стигнат до паметника на украинския поет Тарас Шевченко на площад "Възраждане".

Събития се организираха още във Варна и Пловдив. Поводът е Денят на независимостта на Украйна, който се отбелязва на 24 август. Днес станаха и шест месеца от началото на нападението на Русия и началото на войната.