Бившият премиер Кирил Петков заведе дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. И заяви, че неговият арест е бил само първата стъпка.

"Завеждам дело за клевета срещу Бойко Борисов за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец, омръзна ми да го слушам, всичките му лъжи за посредници, за комисиони, за всякакви клевети, които той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати. Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден", каза Петков.

Жалбата е по повод твърдения от ГЕРБ, че докато Петков е бил премиер, България е купувала газ от посредници на по-високи цени и разликата е отивала в офшорки, свързани с "Продължаваме промяната". От ГЕРБ обясниха, че офшорките са само тяхно предположение и за това искат МВР и ДАНС да провери информацията.

"Неговият арест (на Борисов - б.р.) е само първата стъпка. Знам, че много хора са разочаровани, че той е още на свобода. Това е първата стъпка, която ще я довършим след 2 октомври", каза още Петков.

И допълни:

"Тези хора продължават да лъжат. Затова ние ще спрем този тип движения. Ще си продължим работата. Антикорупционната комисия ще ни бъде първа цел. Ще увеличим доходите на пенсионерите. Ще увеличим мималната работна заплата".

За пореден път Петков повтори, че неговото правителство е договорило 7 танкера, чиято цена е била под 30 долара в сравнение с тази на европейския пазар.

"Докато не си оправим правосъдието, няма да можем да си довършим работата", каза още Петков по повод ареста на Борисов.

Днес съдът се произнесе на втора инстанция, че този арест е незаконен.