Войските на руския диктатор са измислили нов подход за бомбардиране на Харкив, съобщи кметът на града Игор Терехов - с парашути, съобщи сайта "Гордон".

"За последните два дни, освен мини, ракети, ГРАД, Харков се изправи и срещу бомбардиране с нов вид бомби. Руският агресор ги пуска с парашут", отбелязва той във видеоизявление в Телеграм.

С парашути във военни зони понякога се спуска хуманитарна помощ - която обикновено е нужна на цивилните. А руските сили ги ползват за спускане на касетъчни бомби.

Терехов предупреждава харковци да не приближават тези парашути и веднага да сигнализират на спасители на телефони 101 и 112. И обещава все по-бързо разпределяне на хуманитарната помощ от 10 април.

За момента от такива бомби са унищожени 7 къщи и една 5-етажна кооперация, съобщават местни очевидци. За момента няма пострадали, 7 души са изкарани живи от руините на кооперацията.

По думите на Терехов, руснаците са унищожили общо 1716 жилищни сгради в Харкив за последния месец и половина.

"Целта на агресора е ясна - да предизвика паника и да пречупи духа ни. Но ние няма да позволим това да се случи", добави кметът.