Нови промени в Twitter предлага милиардерът Илон Мъск, дни след като купи 9,2% активи от любимата си социална платформа. 

А именно - да се направи по-евтина и по-функционална абонаментната услуга на Twitter - Twitter Blue, която се тества в избрани държави от юни миналата година.

Twitter Blue сега предлага на потребители в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия възможност да оттеглят туит след публикуване, да настройват външния вид на приложението си по различен начин, да четат статии без реклами, и да получат достъп до тестови функции преди останалите. Всичко това - за 2,99 долара на месец.

Според Мъск това е висока цена за малко функции - и иска тя да се намали, а потребителите, които изберат абонамента, да не виждат никакви реклами и да могат да плащат в догекойн, шеговитата виртуална валута, която стана напълно реална, не без помощта на самия Мъск. В добавка те да получават синьото тикче за автентичен акаунт моментално.

"Силата на корпорациите да диктуват политики нараства значително, ако Twitter зависи от рекламни приходи, за да оцелее", смята основателят на SpaceX и Tesla.

Подобно на първото си предложение - да се добави бутон за редактиране на туитове - Мъск предложи и тези в анкета през профила си с 81 млн. последователи. 

Той попита своите фенове и друго - дали централата на Twitter в Сан Франциско да бъде превърната в приют за бездоми, защото "никой не идва да работи там". За момента около 90% от анкетираните са отговорили с "да".

Последната му анкета изглежда съвсем шегаджийска - дали да се махне буквата w в Twitter. Това подсказват и само двата възможни отговора - "да" и "разбира се".

Ден след като Мъск купи най-големият дял в Twitter той бе приет и в борда на директорите на компанията. Никой не държи истински контролен пакет от платформата, и Мъск не може да купи над 15% от акциите, но влиянието му видно е сериозно - главният изпълнителен директор моментално сподели първата му идея за промяна.