Ден след като се сдоби с 9,2% от акциите на Twitter и стана най-големият акционер, милиардерът Илон Мъск, по-известен с Tesla и SpaceX, вече иска да променя социалната платформа.

Той не постига това чрез акциите си - които са пасивни активи и не предполагат неговата намеса в управлението, а с анкета, в която пита потребителите дали искат туитовете да имат бутон за редактиране. 

Засега 73% от 2,2 млн. анкетирани са гласували "за" редакцията на туитове. Разбира се, Мъск не пропусна да се излигави с отговори "yse" и "on".

Сега микроблогинг платформата не позволява това, макар тази функция да е достъпна при конкуренцията. Всеки може да изтрие туит, който не харесва, но не може да го промени, ако иска да остане на сайта с всички коментари, харесвания и споделяния.

Тази анкета обаче не е просто хрумване на Мъск, стана ясно малко по-късно, когато тя бе споделена от Параг Агравал - настоящият главен изпълнителен директор на Twitter.

Той обяви:

"Последствията от тази анкета ще бъдат важни. Моля, гласувайте внимателно."

Наскоро Twitter обяви, че работи върху бутон за редакция - но това бе на 1 април и мнозина го възприеха като традиционна за деня шега.

Преди години Джак Дорси, основателят и бивш CEO на Twitter, имаше идея потребителите да имат 30-60 секунди за бързи поправки след пускане - но тя така и не се осъществи.