Генералният директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск обяви, че компанията си е поставила за цел до края на годината да произвежда електромобили със 100 процента автономно управление, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Предприемачът изрази надежда, че колите ще бъдат широко продавани в САЩ и дори в Европа, ако бъдат одобрени от регулаторите.

На енергийна конференция в Норвегия основателят на компанията за електромобили уточни, че съсредоточава вниманието си към пускането в орбита на космическия кораб "СпейсЕкс" (SpaceX) и електромобили със 100 автономно управление.

Ръководителят на "Тесла" освен това подкрепи по-нататъшното използване на петрол и природен газ, едновременно с разработката на възобновяеми енергийни източници. 

"Мислейки реалистично, смятам че трябва да използваме петрол и газ в краткосрочен план, в противен случай цивилизацията ще рухне", посочи той пред журналисти. По думите му, ще бъдат необходими няколко десетилетия, за да се постигне това".

Предприемачът подкрепи и продължаването на работата на атомните централи в момент, когато много европейски страни искат да се откажат от атома.

Илон Мъск - най-богатият човек в света, който има 10 деца, призова хората по цял свят да правят повече бебета, след като определи демографския срив за едно от най-големите предизвикателства на планетата ни, предаде АФП. 

"Повярвайте ми: кризата с бебетата е голям проблем", заяви 51-годишният бизнесмен пред журналисти, преди да участва в енергийна конференция в Ставангер, Югозападна Норвегия.