Стойчо Младенов няма да води повече ЦСКА-София, предаде БТА. Надеждите на фенове на "червените", че може да има връщане назад окончателно бяха зачеркнати днес.

Младенов подаде оставка след победата с 2:0 над "Славия" в първия полуфинал за купата на България във вторник вечерта заради неразбирателство с ръководството на клуба.

Той изтъкна мотив, че не участва в селекцията, от декември м.г. не си говори със собственика Гриша Ганчев.

Специалистът се срещна вчера с Ганчев и неговия син Данаил за изясняване на позициите, но след над едночасов разговор на висок тон с размяна на обвинения и от двете страни, в крайна сметка напуска, твърди БТА.  

"Тръгвам си, дори да не ми приемат оставката. Решението съм го взел още вчера. Не мога да работя повече с тези хора. Те не изпълниха обещанията си към мен. Съжалявам за феновете, защото много исках да постигнем успехи заедно. Благодаря им за подкрепата", е заявил Младенов пред привърженици на "червените", цитиран отново от националната телеграфна агенция.

Очаква се треньорската промяна да бъде потвърдена официално от ЦСКА по-късно днес.

А Гриша Ганчев е направил следното изявление пред "Нова телевизия":

"Каква среща? Аз решението съм си го взел вчера, ще го научите по-късно. Неприятен момент, насила не можем да го държим Стойчо. Излъга, от март месец не си говорим."

Още във вторник вечерта се заговори, че бизнесменът преговаря с легендата на белградския "Партизан" Саша Илич, уволнен от "Чукарички" в понеделник.

В неделя ЦСКА-София играе с набиращия се в най-добрата си форма от много години насам "Левски" и явно ще е с нов треньор.

"Трябваше да си тръгна още през декември"

"На пресконференцията мисля, че разбрахме за какво става въпрос. След като няма подобрение в това отношение, неминуемо аз се оттеглям", коментира Младенов пред журналисти на стадион "Българска армия" днес.

Той пристигна с адвокат, за да уточни подробностите по прекратяване на договора си.

"Искам да работя по друг начин, така че се разделяме по взаимно съгласие. Оставаме си приятели. Отношенията между мен и Ганчев се подобриха, така че се разделяме като приятели. Каквото и да говорим сега е излишно. Пожелавам успех на ЦСКА в неделя и не само в неделя, добави той. - Пожелавам също и имам голямото желание финалът да се спечели. Първо да потвърдим превъзходството си срещу "Славия" с още една победа и на финала на бъдем победители, за да спечелим трофей тази година."

На въпрос за честата смяна на треньори в ЦСКА-София, Стойчо Младенов отговори:

"Не мога да отговарям за решението на ръководството. Тяхно право е, когато са доволни да продължат договорите с определени треньори, а когато са недоволни, да ги сменят. Това е тяхна политика, тяхно виждане. Аз това, което искам, да работя по начина, по който искам, не се получава и затова си тръгвам."

Попитан дали някъде в България може да работи по начина, по който иска, Младенов каза следното:

"Ще видим. Мисля, че има няколко клуба, които дават възможност на треньорите да участват активно в селекционната политика. Примерът е "Левски" при Мъри Стоилов. "Черно море" също - с Илиан Илиев. Има и други клубове, да не ги изброявам. В това отношение вие знаете, че аз нямах тази възможност."

"Искам чрез вас да се извиня и на хилядите наши фенове, че ги подведох именно в тази насока, че аз ще решавам и че аз ще бъда факторът, който ще определя привличането или продаването на определени футболисти. Не успях да го направя и затова си тръгвам. Затова искам тяхното извинение", каза още вече бившият треньор на "червените".

Той изрази съжаление, че не е подал оставка още през декември, когато отношенията му с Ганчев са започнали да охладняват. А двамата спрели да си говорят през март - това уточни специалистът по повод коментара на бизнесмена.

"Трябваше да си тръгна още декември, ако става на въпрос. Все се надявах, че това е моментно емоционално състояние. Там отношенията ни изстинаха и се поотдалечиха. От началото на март прекъснахме всякаква комуникация. Погрешно сте разбрали, че от декември не си говорим. По този начин аз не мога да работя.

ЦСКА не може да функционира по този начин. Аз искам да се промени да не кажа почти всичко, но селекционната политика трябва да се промени. Не съм разбрал кой прави трансферите и не ме интересува. Не искам повече да коментирам. Нищо не искам да получавам. Това, което до 12 април съм си заработил, това ще си получа. Никакви други претенции нямам", каза Стойчо Младенов.

Той не знае кой ще го наследи. Човек от щаба му остава - Стоян Колев.

"Моите помощници са солидарни с мен и си тръгват с мен. По всяка вероятност Стоян Колев ще остане. Такова е и моето желание, след като е поискано да остане. Не искам да кажа, че аз съм му наредил да остане, но настоявах да остане. След като го искат трябва да остане, за да помогне на клуба", завърши Младенов.