Техническа неизправност - това бе лансираната причина от Кремъл за спирането на "Северен поток 1". Днес Дмитрий Песков разкри, че докато "колективният Запад" налага санкции срещу Русия, доставките по тръбопровода няма да бъдат възобновени изцяло. Така падна маската на изнудвача.

Москва санкционира нови 25 американски граждани заради подкрепата им за Украйна. Сред тях личат имената на холивудските звезди като Бен Стилър и Шон Пен, които наскоро посетиха Зеленски в Киев.

Лиз Тръс е новият премиер на Великобритания. Така тя става третата жена министър-председател в историята на Обединеното кралство след Маргарет Тачър и Тереза Мей. 

Договори за адвокатски услуги за над 400 000 лв. са сключили дружествата в системата на Министерството на икономиката и индустрията с една определена юридическа кантора. Това показва проверка на министерството. По-голяма част от договорите са подписани в периода юни-август, на принципа на прякото договаряне, а при много от тях са заложени сериозни клаузи за неустойки при предсрочно прекратяване. Във визирания период принципал бе бившата вицепремиерка и министър Корнелия Нинова.

И за финал - въпрос: "Коя е страната на изгряващото слънце"? Ако сте предположили Япония - грешите. Русия заслужава да получи това прозвище. И ви го казва не кой да е, а Владимир Путин.