Класическите хардрок величия Def Leppard пуснаха втори сингъл от предстоящия си студиен албум Diamond Star Halos. Парчето се казва Take What You Want ("Вземи каквото искаш") и е вярно на цялостното Def Leppard звучене.

Засега има само аудио:

Песента следва първия сингъл Kick, който се появи преди около месец.

Това ще е 12-и студиен албум за култовата хард рок група с едноръкия барабанист (уникалния и неповторим Рик Алън) и първи от 2015 година насам, когато излезе едноименният Def Leppard.

Diamond Star Halos е записван в три различни държави през последните две години, припомня Zrockradio.bg.

Фронтменът Джо Елиът е бил в Ирландия, Рик Савидж (бас) в Англия, а Фил Колън (китара), Вивиан Кембъл (китара) и Рик Алън (барабани) са пребивавали в САЩ през това време. Албумът съдържа 15 песни и те са верни на класическия хардрок звук на групата, като същевременно с това има влияния и от музиканти като Дейвид Боуи, T.Rex и Mott The Hoople.

Специални гости в новия албум на Def Leppard са американската певица Алисън Краус (за песните “This Guitar” и “Lifeless”)  и пианистът на Дейвид Боуи – Майк Гарсън, който свири в песните “Goodbye For Good This Time” и “Angels (Can’t Help You Now)”.

Дванадесетият албум на Def Leppard излиза на 27 май. Diamond Star Halos ще бъде наличен дигитално и на всякакви физически копия, като се очакват още специално делукс издание и двоен винил.

Другата добра новина около класическата хард рок група е, че тя тръгва най-после на дълго отлаганото турне с други класици – Motley Crue. То ще се случи в САЩ и началото му е на 16 юни.