Часове преди първия си мач от груповата фаза на Лига Европа - срещу “Рома” в Разград, “Лудогорец” представи тримата си нови бразилци, привлечени в последните дни на летния трансферен прозорец.

Това са Педро Енрике, Педро Нереси и Густаво Нонато.

Двама от играчите са привлечени в Разград със съдействието на бившия треньор на тима Пауло Аутуори, разкри спортният директор Георги Караманджуков.

"За “Лудогорец” винаги бразилците са били основна част от клуба. Имаше един период, в който чисто финансово беше невъзможно да привлечем футболисти от Южна Америка. За радост, успяхме в последните 2-3 години да постигнем изгодни финансови условия, които отговарят на възможностите ни", каза Караманджуков.

"Щастлив съм, че съм тук. За мен е ударно начало да започна срещу голям отбор като “Рома”. Надявам се да помогна на “Лудогорец” да изпълни целите си", каза Густаво Нонато.

"Познавам Вандерсон, разговарях с него, преди да дойда тук. Той е голямо име в “Лудогорец”, прекарал е осем невероятни години и ще ми помогне със съвети как да се адаптирам по-бързо", коментира Педро Нареси.

Педро Енрике е защитник на 21 г., продукт на школата  на “Порто Алегре”.

Педро Нареси (24 г.) е халф, както и Густаво Нонато Сантана (24 г.). Последният е считан за най-доброто попълнение. Нонато бе собственост на “Интернасионал”, но игра като преотстъпен в борещия се за титлата гранд от Рио де Жанейро “Флуминензе”.

Преди латиноамериканците в Разград пристигнаха халфът Якуб Пьотровски от германския “Фортуна” и норвежкият защитник Аслак Фон Витри от нидерландския “АЗ Алкмаар”. 

С клуба се разделиха Ихиньо Марин, Алекс Сантана и Пиерос Сотириу.