Законът се е стоварил с цялата си строгост върху 34-годишен от Кубрат, който използвал дебитната карта на своя позната. Той заложил в хазартен сайт веднъж 500 лв, а като ги изгубил - други 2000 лв. Изгубил и тях и се покрил.

За успеха се похвалиха от Окръжна прокуратура-Варна (не от районната!). С.Ч. ще лежи ефективно „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим, освен това ще плати глоба 5000 лв и още 376,50 лв. разноски.

Лоша шега му изиграло, че престъплението хем е "продължавано", хем е осъществено, докато бил в изпитателен срок от стара условна присъда и затова ще му се добавят още 8 месеца затвор от нея.

Изключително "сложното" престъпно деяние било разкрито, след като потърпевшата получила обаждане от служител на банката, която я обслужва. Така тя разбрала какво се е случило с парите й. А след като С.Ч. усетил, че е разкрит, "напуснал дома й и спрял да отговаря на обажданията й".

Ето и прессъобщението на прокуратурата от вчера:

Мъж, използвал чужда банкова карта на своя позната за онлайн залагания, беше осъден ефективно по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна

По обвинителен акт, внесен в съда от Окръжна прокуратура–Варна, 34-годишен мъж от град Кубрат, използвал чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, при условията на продължавано престъпление, беше признат за виновен и получи ефективно наказание. С.Ч. бе осъден с „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим на изтърпяване и с глоба в размер на 5000 лева.

В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски в размер на 376,50 лева.

Тъй като престъплението е извършено в изпитателния срок на предишни осъждания, съдът приведе в изпълнение и отложено общо наказание в размер на 8 месеца „лишаване от свобода“, което също следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим от 34-годишния мъж. 

В средата на месец май 2021 година С.Ч. пристигнал във Варна, като потърсил своя позната, където да отседне. По време на престоя си в дома на жената, подсъдимият успял да се сдобие с информация за банковата й карта, като я подвел, че дължи пари на дъщеря й и иска да й ги преведе.

Вместо това мъжът се възползвал от информацията без знанието и съгласието на притежателката на платежния инструмент, правейки залог в размер на 500 лева в сайт за хазартни игри. Загубил сумата, но решил да опита отново, като този път заложил 2000 лева от сметката на жената. Загубил и тях.

Скоро след неправомерното използване на банковата карта, потърпевшата получила обаждане от служител на банката, която използвала. Така тя разбрала какво се е случило с парите й. А след като С.Ч. усетил, че е разкрит, напуснал дома й и спрял да отговаря на обажданията й.

Присъдата подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок от Апелативен съд–Варна.