Новият клип на Ози е малко като българския политически живот - страховити уроди бродят, повечето се вижда в черно-бяло, а някой наивно се моли нещата да се оправят... В случая - в ролята на последния е самият Принц на мрака.

Както и Клуб Z писа, дългочаканият "Пациент №9" - новият албум на Ози, е факт от дни.

А оттогава Бащицата не спира да бомбардира и с видеосъдържание. Тук обаче всичко е различно. Когато върнеш Зак Уайлд на китарата, какво ти остава? Освен някой още по-голям? Като сър Ерик Клептън.

Присъствието на Мистър Слоухенд в новия сингъл One of Those Days е само като китара - той не се вижда.

Парчето не е от най-скоростните, сигурно защото... Ами и двамата не са вече в настроение да свирят спийд метъл.

Освен това пеенето на Ози на One of Those Days е схематично, дори семпло и едва ли ще остане в историята. Няма сигурно да преподават и китарата на Ерик Клептън. Но самият факт, че е тук е достатъчен да му се накефите на това парче.

Ерик Клептън е само една от многото мега звезди, които Ози събра за новия си албум Patient Number 9. В тавата свирят още Джеф Бек, Тони Айоми (Black Sabbath), Майк Маккрийди (Pearl Jam), покойният Тейлър Хоукинс (Foo Fighters), Дъф Маккаган (GNR) и Крис Чейни (Jane’s Addiction), напомня днес ZRock.

Продуцент на албума е Андрю Уат. В основния състав пък - извън гост музикантите, са включени големци като споменатия Зак Уайлд (Black Label Society), Робърт Трухильо (Metallica) и Чад Смит (Red Hot Chili Peppers).

Ози вероятно си прави нещо като хербарий от титани. В предишния му албум Ordinary Man от 2020-а имаше песен с Елтън Джон - нали я помните?