Амбър Хърд вече е уволнила пиар екипа си, съобщиха редица медии. Тя била недоволна от начина, по който процесът се отразява медийно, не харесвала заглавията.

Поне половината от шумните съдебни процеси може да се решат от нагласите на общественото мнение извън съда. Оценката на публиката за това кой е прав и кой не, може да окаже влияние и върху крайния резултат, дори и да не засегне решението на съда. То е важно за цялостните последици след това за имиджа на участниците. Това е особено валидно при сегашния процес, при който Джони Деп съди бившата си съпруга Амбър Хърд за увредено добро име.

Искът му е за 50 млн. долара. Хърд заведе ответен иск за 100 млн. долара. Според Деп със статия, публикувана през 2018 г. във "Вашингтон пост", където се описва като жертва на домашен тормоз, Амбър Хърд е нанесла вреди на репутацията му и на кариерата му. Името му не е споменато в онази публикация, но за периода, в който тя пише, е омъжена точно за холивудска звезда.

Тъй като общественото мнение е особено важно, и Деп, и Хърд са наели пиар компании, които да ги представляват.

След показанията на Джони Деп в съда, продължили няколко дни, в които той обясни, че всъщност той е бил подложен на тормоз и обиди по време на краткия брак, и заключи, че с кариерата му е свършено заради неверните обвинения на Хърд, нагласите сред публиката изглеждат повече клонят в неговата полза.

В сряда Амбър Хърд трябва да започне да дава своите показания и да излага своята версия, но вече е с нова компания, която се грижи за "доброто ѝ име".

"Тя не харесва лоши заглавия", обяснил източник близък до актрисата, пише испанският в. "Марка".

Хърд била бясна от отразяването на процеса досега.

Според друг източник Хърд недоволствала, че нейната история не е разказана добре.

Актрисата е уволнила екипа от Precision Strategies, фирма, основана от Стефания Кътър, заместничка на шефката на кампанията за преизбирането на Барак Обама, съобщава NBCN.

Тя ще разчита вече на услугите на компания от Бевърли Хилс, Калифорния, която се занимава повече със случаи на холивудски знаменитости - The Management Group.

 Хърд ожесточено се противопоставяше на идеята в съдебната зала да има камери. Адвокатският екип на Джони Деп обаче спечели тази битка и сега картина на живо от процеса може да се види по различни комуникационни канали. Така цялата информация без редакция и без подбор може да стига лесно до публиката.

Експерти в областта на пиара отбелязаха, че е лудост да се сменя екип по средата на такъв процес, само защото не ти харесват заглавията в медиите.