Специализирана полицейска акция се провежда в Бургас, а по информация на Нова тв цел са хора, свързани с лихварска дейност. Задържани са трима.

Клуб Z припомня, че това е предизборна "класика" - от миналата година МВР провежда подобни операци, при които изземва подготвени списъци с длъжници и дори лични документи преди парламентарния вот.

Акцията в квартал "Победа" е започнала в 6:30 ч. сутринта. По неофициална информация на Нова тв са намерени много списъци с имена и лични данни, голямо количество злато и множество дебитни карти. Предполага се, че действията на полицията са с цел превенция срещу купуване на гласове. 

Операцията продължава и в момента. Според бащата на собственика на един от обискирените домове, дом синът му работел в строителството, а сега е в Англия с дъщеря си. Той не знае дали синът му е лихвар.

Същевременно след получен сигнал полицаите извършили проверка на адрес в Ловеч. Намерен е бил списък с имена на граждани и адресите им, които е трябвало да гласуват за определена политическа партия, съобщава Нова тв.

Собственикът на имота е арестуван с полицейска заповед за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Извършват се допълнителни процесуално-следствени действия. 

Специализирана полицейска акция се провежда тази сутрин и в Русе, съобщи БНТ. Екипите на полицията работят в района на квартал "Дружба"-2.

По първоначална информация специализираната акция е планирана и е насочена срещу общата и битовата престъпност, контрола за движение по пътищата и друг вид нарушения.

Униформените спират автомобилите и се прави обстойна проверка.

Има арестувани и при съвместна полицейска акция в община Нова Загора. В нея са включени сили на жандармерията и инспектори от приходната агенция. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и частни адреси по постъпили сигнали. Основната цел на операцията е противодействие на престъпленията срещу изборните права. Акцията е започнала в 6 сутринта. 

Задържани са 4-ма души, 3-ма от тях - за притежание на наркотични вещества. Образувано е и едно бързо производство за управление на МПС с регистрационни табели на друго МПС.

Както Клуб Z писа, за трети поред избори МВР отказа да прави междувемодствено звено с прокуратурата, на която да съобщава за оперативни действия в реално време.