След като режисьорът Уди Алън намекна, че може да се оттегли от киното, негов представител е побързал да отхвърли коментара му, предаде ДПА, цитирана от БТА.

През уикенда Алън заяви пред испанския в. "Вангуардия", че повече не възнамерява да снима филми и вместо това иска да се съсредоточи върху писането на разкази и роман. След като новината за коментара му се разпространи в индустрията, от екипа на режисьора опровергаха твърдението.

"Уди Алън никога не е казвал, че се оттегля, нито че ще пише друг роман", заяви негов представител в изявление за "Варайъти". "Той каза, че е мислил да не прави филми. Причината е, че правенето на филми, които отиват директно или много бързо в стрийминг платформи, не е особено приятно за него, тъй като Алън е голям любител на изживяването, което предлага киното. В момента той няма намерение да се оттегля и е много развълнуван да бъде в Париж за снимките на новия си филм, който ще бъде 50-ият". 

Преди началото на снимките във френската столица на най-новия му филм "Оса 22" ("Wasp 22"), Уди Алън вече беше намекнал за оттегляне, споделяйки с Алек Болдуин на живо в Инстаграм:

"Не знам как се чувствам относно правене на филми. Ще направя още един (тази есен) и ще видя как ще се чувствам".

В същото интервю режисьорът каза още, че "тръпката е изчезнала" и се оплака, че сега филмите бързо отиват в стрийминг платформите, дори след излизането им по кината. 

"Да, чувствам, че ще работя отново в киното, но може би ще искам да се насоча към писането (на романи и пиеси)", каза Алън.

Това не е единственият намек за оттегляне. Обсъждайки предстоящия си филм с френския вестник "Журнал дьо диманш", режисьорът е заявил, че "той може да е последният", съобщи сайтът Дедлайн през юли. 

Преди пандемията да спре темпото на Уди Алън да снима по един филма годишно, през 2020 г. излезе филмът му "Фестивалът на Рифкин". Продукцията реализира едва 2,3 милиона долара и получи лоши отзиви, като някои я определиха като най-несполучливия филм на Алън. 

По време на затварянето заради коронавирусната пандемия режисьорът пише сборник с разкази, озаглавен "Нулева гравитация". Книгата излезе по-рано през годината на фона на обвиненията в сексуално насилие, изтъкнати в документалния минисериал "Алън срещу Фароу" на Кърби Дик и Ейми Зиринг.

Номинираната за "Еми" поредица от четири части разказва подробно за предполагаемото хищническо сексуално поведение на Уди Алън спрямо дъщеря му Дилън Фароу. Тя го обвинява в посегателство през 1992 г., но на фона на движението #Аз също случаят беше подложен на ново разглеждане. Алън отрича твърдението.