Владимир Путин забранил на руските командири да изтеглят войските от Херсон. Официални американски представители разкриват пред "Ню Йорк Таймс", че президентът често се меси във вземането на стратегически решения на бойното поле и предизвиква недоволство сред военните. 

Вече втори ден в "независимите" окупирани територии в Украйна се провеждат референдуми за присъединяване към Русия. Президентът Джо Байдън увери, че САЩ и нейните съюзници подготвят допълнителни санкции, ако Кремъл анексира земите.

Шарл Мишел отива дори по-далеч. Председателят на Европейския съвет настоява Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН. По думите му държава, която е осъдена от Общото събрание заради воденето на непредизвикана и необоснована война трябва да бъде автоматично изключвана от органа.

Масова операция на МВР бе проведена днес в Перник и Козлодуй 8 дни преди парламентарните избори. И в двата града има задържани, за които се предполага, че са участвали в схеми за купуване на гласове.

По 10 години затвор за дезертьорство и отказ от мобилизация ще получават руските войници. Това става ясно от подписан днес указ на президента Владимир Путин. Тези, които "доброволно" се предадат, ги очакват 15 години на топло.