Петорен ръст на приходите на Twitter обещава на инвеститорите бъдещият собственик на платформата Илон Мъск, съобщи Digital Trends. 

Това според милиардерът ще стане само за 6 години - до 2028 г. Според него дотогава Twitter Ще има приход от 26,4 млрд. долара годишно, огромен ръст спрямо 5-те милиарда, които платформата изкара през 2021 г.

Как ще стане това според основателя на Tesla и SpaceX? Абонаменти.

Те ще са във вид на два продукта - вече съществуващият Twitter Blue, който сега добавя допълнителни екстри за 3 долара месечно. Според Мъск, ако тази цена се свали до 2 долара, услугата може да достигне 69 млн. потребители до 2025 г., и 159 млн. до 2028 г.

А новият вариант за абонамент ще бъде продуктът "Х". Какъв е той - не е ясно, но Мъск ще се стреми към 9 млн. абонати в първата година и до 104 млн. потребители до 2028 г. Мъск преди дни намекна, че може да се иска абонамент от държавни профили и такива на частни компании.

Милиардерът планира да разшири и опциите за пазаруване и плащане през Twitter. Мъск бе сред хората, разработили известната платформа за онлайн плащания PayPal.

Сделката за 44 млрд. долара, с която Мъск иска да свали Twitter от борсата и да направи платформата "по-свободна", все още не е окончателна - това ще отнеме няколко месеца.