Двадесет и шестгодишен шофьор без книжка е загинал при катастрофа край русенското село Семерджиево. Това съобщава БТА, цитирайки регионалния говорител на МВР в Русе Даниела Малчева.

Сигналът е подаден малко след 7 часа тази сутрин. Мъжът е управлявал чужд автомобил, когато излязъл от пътя и се блъснал в дърво.  Заради тежката катастрофа пътят е затворен. На място веднага пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ.

Зъ съжаление, в същия регион има и втора жертва само през изминалата нощ. Към 4:10 ч е съобщено, че бус с българска регистрация, в който пътували двама мъже и жена, се движел от Русе към с. Мартен, когато се блъснал в спрял тежкотоварен камион с турска регистрация.

Веднага на място пристигнали екипи на полицията и на "Спешна помощ". При удара жената в буса е загинала. Шофьорът е откаран в болница с контузия на главата.

Инцидентът е близо до Дунав мост. Главният път между Русе и Силистра е затворен.

Жена е загинала, а трима души са пострадали след безумна катастрофа във Видинско, съобщава "Дарик нюз" по данни от полицията. На 25 септември в 21:50 часа е получен сигнал за катастрофа в село Тополовец, община Ружинци - на главния път в посока село Дъбова махала.

Автомобил се е ударил в движещия се пред него трактор. В резултат на удара колата е напуснала пътното платно и се преобърнала по таван край пътя.

В превозното средство са пътували четирима души. На място е починала 36-годишна жена. Другите трима са настанени в болница в Монтана без опасност за живота. В процес на изясняване е кой е шофирал колата.

В Монтана катастрофира бус, превозващ деца. Училищният автобус се е ударил в дърво на пътя между монтанските села Доктор Йосифово и Студено буче. При катастрофата са пострадали две деца, които пътували към училището си в Монтана.

Те са на 17 и 18 години. Едното е с фрактура на единия крак, а другото - с тежка лицева и черепно-мозъчна травма.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 7 ч. в понеделник сутринта. Ударът е предизвикал огромно задръстване в района. 

Четирима души са загинали, а 28 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, гласи статистиката на МВР.

В София е загинал един човек. Ранените при пет тежки и 15 леки катастрофи в столицата са шестима.

От началото на септември в страната са станали 493 тежки катастрофи, при които има 32 загинали и 633 ранени

Същевременно в София се чакат резултатите от кръвните проби на Димитър Любенов (39 г.), който уби френски гражданин и рани други на Околовръстното в нощта срещу неделя. Той е карал с около 200 км/ч своето порше.

Човекът е чут по телефона да коментира след произшествието, че "Панамерата е на кайма" - имайки грижа основно за поршето си.

Но пък убиецът поне е "патриот", защото казал на един от очевидците:

"Какво си се загрижил толкова за чужденците - ти българин ли си?!"

Любенов има десетки фишове и неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лв. Мъжът е обвинен и към момента остава в ареста за 72 часа.