Единадесет души са задържани в акция за противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на купуването на гласове в Бургаско, предаде БНР.

Осем са образуваните бързи полицейски производства, както и 7 преписки. Преписките до момент са за притежаване на акцизни стоки без бандерол, пояснява медията.

На пет от лицата обаче са повдигнати обвинения за отвличане, осъществено на територията на централната градска част на Бургас. Причината - неуредени финансови взаимоотношения.

23-годишни близнаци са задържани в Приморско с голяма парична сума и марихуана. Те се проверяват за съпричастност и към възможно купуване на гласове.

Образуваните бързи полицейски производства в региона са за притежание на наркотични вещества и за шофиране след употреба на алкохол или наркотици.

Регистрирани са два отказа за тестване за наркотични вещества.

Също БНР съобщава, че специализирана полицейска операция срещу престъпността и изборната търговия с гласове се провежда и в Община Стамболийски. 

Повече информация за действията на полицията по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, обещават по-късно.

Паралелно тече идентична специализираната полицейска операция и на територията на кюстендилския регион, съобщиха от областната дирекция на полицията. 

Целта ѝ е противодействие на престъпността, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите.