ЦСКА-София поиска смяна на съдията Никола Попов, назначен на финала за Купата на България с "Левски" в неделя, с официална позиция на клубния си сайт.

Според ръководството на "червените" Попов, който е син на бивш висш функционер в БФС - Антон Попов, бил в "приятелски отношения" със старши треньора на "сините" Станимир Стоилов. Така се залагала "бомба".

В съобщението се споменава и казусът с билетите за сектор А, пуснати в онлайн продажба - така бройки бяха закупени и от левскари, а там е предвидено да седят "червени".

Цялата позиция на ЦСКА-София:

"ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага "бомба" в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните."

Позицията бе публикувана снощи. Към момента все още нямам реакция от ПФЛ или Съдийската комисия на БФС. Излезе обаче реакция от Станимир Стоилов (виж по-горе).