Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков, реши днес Столичният общински съвет на редовното си заседание.

Новата улица е досегашна отсечка на ул. "549" в район "Подуяне". Тя е подходяща за преименуване, тъй като двете части на улицата нямат нито географска, нито физическа връзка.

Улицата е избрана и защото на нея е последното работно място на журналиста - там се намират студията на ТВ1, където той води последното си предаване "Алтернативата" от март 2020 г. до смъртта си на 19 април същата година. Идеята е именно на негови колеги от телевизията, а вносители са групата на "Демократична България".

Милен Цветков загина на 53 години след десетилетия кариера в медиите и основно на малкия екран - той бе водещ "По света и у нас", а по-късно на публицистични предавания във всички големи телевизии.

Колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище от Кристиан Николов, тогава под влиянието на 3 вида наркотици. Николов наскоро бе осъден на 9 години затвор на първа инстанция за причиняване на смърт по непредпазливост, макар че прокуратурата първоначално опита да издейства присъда за умишлено причиняване на смърт.