Екипът на Димитър Бербатов и ръководството на БФС за пореден път се сблъскаха индиректно. Този път за решение на Софийски градски съд за проведения от опозицията конгрес на 18 март т.г.

Бербатов “натисна спусъка” първи вчера с публикация във фейсбук. Тя започва с твърдението как СГС е постановил, че Изпълкомът на БФС е отменил незаконосъобразно насроченото именно за 18 март общо събрание.

Припомняме, че при свикан конгрес, включително със съобщение в Търговския регистър, ИК го оттегли. Бербо и компания проведоха сбирка на своя глава с под сто клуба, повечето от които бяха извадени от БФС. Доста по-късно централата все пак организира събрание, което не беше изборно.

Все пак в позицията на “Р-Еволюцията” се признава, че “въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешния извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса”.

“На тези единствени основания, вменени изцяло във вина на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд”, казват още бунтарите.

Днес БФС реагира и публикува съобщение на официалния си сайт, в което оборва някои от твърденията на своите противници.

Ето пълният текст:

“Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение.”