Намериха изгорял джипа, блъснал друг автомобил и убил момиче в Шумен. Това стана в петък - денят, в който съдът пусна под „домашен арест” 18-годишния шофьор, защото кръвният тест показал липса на дрога. Жечко Кюркчиев твърди, че бил на зъболекар с упойка. Разследващи имат съмнения дали случаят с изгорялата кола е случаен, пише Нова. 

Екип на телевизията е видя изгорял автомобил на паркинга на МВР в село Царев брод. Той е с варненска регистрация и същата марка, каквато е била и колата, участвала в катастрофата. От полицията посочиха, че не могат да изнасят информация по образувано вече производство. Прокуратурата в Шумен пък отказа да коментира случая.

"От името на ръководството на прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано. Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективното и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващите полицаи при ОДМВР-Шумен и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Националната следствена служба. Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура Шумен ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да осъществи ръководството и надзора върху делата”, пък коментира говорителката на главния прокурор.