И при ЦСКА, и при "Левски" не се получаваше на финала за Купата на България в неделя, но ни победиха с половин гол, заяви Димитър Пенев пред журналисти. 

Стратега бе централна фигура на церемония в музея на "червените" на ст. "Българска армия", на която бе представена реплика на първата шампионска купа, спечелена от ЦСКА (тогава "Септември при ЦДВ") - през 1948 г.

Пенев бе запитан и за част от хореографията на феновете на ЦСКА-София в сектор Г - снимка от финал през 1967 г., на която бившият защитник е надскочил Георги Аспарухов-Гунди. "Винаги ще бъдем високо над вас", се четеше отдолу.

Противоречивата проява предизвика много коментари и напрежение между запалянковци след двубоя, спечелен с 1:0 от "Левски" с попадение след рикошет.

"Имам тази снимка вкъщи. На много места има тези мои снимки. Виждате разликата в отскоците, въпреки че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист двубой, без нарушение. Това е история и урок за младото поколение", каза Чичо Митко.

Треньорът №1 на XX век в България коментира и финала:

"Един мач, който създава напрежение сред привържениците. Самите състезатели трябва да надхвърлят качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при "Левски" не се получаваше, но с половин гол победиха.

Важното е играчите да изпълняват задачите над 50 процента. Ако е под 50 процента е ясно, че има някакво вътрешно отношение - ръководство, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти."

Реплика на първата купа, спечелена от "армейците", е на разположение в музея.