Twitter иска да завърши сделката с Илон Мъск и милиардерът да спази споразумението за сливане, което сключи миналия месец с всички акционери на социалната платформа.

Това отбелязват от борда на директорите дни, след като Мъск обяви, че няма да приключи сделката, докато не се докаже, че по-малко от 5% от потребителите в Twitter са фалшиви.

"Бордът и г-н Мъск се споразумяха за сделка при $54,20 за акция. Вярваме, че това споразумение е в най-добрия интерес на всички акционери. Възнамеряваме да закрием сделката и да наложим споразумението за сливане“, съобщи бордът.

Това предполага, че от Twitter са готови да принудят Мъск по съдебен път да изпълни продажбата - или да плати 1 млрд. долара за разваляне на сделката.

Междувременно акциите на компанията започнаха спад спрямо доскорошния ръст след обявяване на сделката.

Според анализаторите Мъск няма адекватен аргумент за разваляне на сделката. Той твърди, че негови служители са избрали на случаен принцип 100 акаунта и са открили над 5% "ботове" - но това по никакъв начин не е представителна извадка за платформа с милиони потребители. 

Преди години Twitter предполагаше, че има около 2% фалшиви акаунти. Сега те са под 5%, твърдят те в един от дю дилиджънс докладите от сделката - цифрата, която Мъск иска да ползва като повод за разваляне на сделката.